PARERI SI EXPERIENTE

Am încercat programul de 21 de zile de la IQOS și nu mă mai întorc la țigările clasice

articol updatat:

Din curiozitate m-am apucat de fumat, din curiozitate testez și astăzi tehnologia heat-not-burn, după ce mai mult de 15 ani am fost un mare fan al țigărilor clasice. 

Pentru mine, trecerea de la țigara clasică la tehnologia heat-not-burn a fost ca în vorba aceea: după ce am învățat să conduc tractorul, am trecut la mașina decapotabilă”, pentru că, pe bună dreptate, dispozitivele IQOS sunt atât de elegante, încât mi-e mai mare dragul să le scot din geantă.

Cum a început totul

Am aflat de la o prietenă bună despre programul de 21 de zile de la IQOS și am zis why not”, nu am nimic de pierdut, ci doar de câștigat, așa că într-un minut am și completat formularul și m-am înscris în program. Am primit rapid dispozitivul IQOS și câteva instrucțiuni simple de utilizare și iată-mă după primele 10 zile, scriind despre tehnologia heat-not-burn, un subiect care cred că merită dat mai departe. 

În sfârșit, o viață fără fum

Poate sună ușor poetic, însă relația mea cu țigările este una aparte. În ciuda faptului că soțul meu nu suportă fumul, pentru mine țigara rămâne în continuare un mod prin care mă relaxez, mă deconectez de stres și mă simt bine. De fapt, singurul lucru care mă încurca, până să descopăr dispozitivele IQOS care incalzesc tutunul, era că dimineața și seara aveam grijă să îl afum” pe soțul meu cu câteva țigări. Așa că, pentru a evita asta, dimineața obișnuiam să bem cafeaua separat: el, în living, eu, în bucătărie. Un lucru destul de stresant pentru mine. Era ca și când aș fi băut o bere singură într-un restaurant, fără să discut cu nimeni. 

Când am descoperit IQOS am fost foarte încântată. În sfârșit, țigările nu mai emană fum și nu miros a tutun ars. Se pare că lipsa fumului se datorează faptului că tehnologia IQOS încălzește tutunul la o temperatură controlată, de 350°C, fără să îl ardă. Acesta a fost primul beneficiu care m-a convins să nu mă mai întorc vreodată la țigările clasice. Hainele, mâinile, părul nu îmi mai miros a fum, nu mai este nevoie să aerisesc toată casa după ce fumez și dimineața îmi pot bea cafeaua împreună cu soțul meu, fără să se plângă de mirosul deranjant al tutunului. Alegerea făcută a schimbat și ieșirile cu prietenii și oamenii apropiați din viața mea. Cred că dispozitivele  IQOS sunt cea mai bună soluție în momentul de față, mai ales după ce am văzut ce avantaje pot avea în mai puțin de 21 de zile de când testez această incredibilă tehnologie: 

  • Când mă întâlnesc cu prietenii nefumători, pot să fumez lângă ei fără să mă simt incomod că îi deranjez cu fumul de țigară;
  • Când merg în restaurante sau spații publice nu mai trebuie să ies afară să fumez; 
  • IQOS are un gust mai interesant și aromat față de ţigările obişnuite.

Ce gust are

Personal, nu am fost niciodată fidelă unui singur brand de țigări, am testat mai multe de-a lungul timpului, așa că mi-a fost ușor să mă obișnuiesc cu gustul IQOS, mai ales că mi se pare mai aromat și mai plăcut față de cel al țigărilor clasice. Alegerea de a încălzi tutunul în loc să îl ardă face ca dispozitivul IQOS să dea un gust autentic, de tutun adevărat. 

În concluzie, merită 100% să încerci, mai ales că ai la dispoziție programul de 21 de zile în care poți testa gratuit tehnologia IQOS și să vezi dacă ți se potrivește. Din experiență îți spun că după ce testezi tehnologia heat-not-burn nu o să mai vrei să te întorci la țigările clasice.  

Sursă foto: Shutterstock