NOUTATI HNB

Analiză: cum va evolua piața mondială Heat-Not-Burn în următorii 6 ani

iqos

articol updatat:

Piața producătorilor de dispozitive de încălzire a tutunului investește constant în cercetarea metodelor alternative de consumare a tutunului. De exemplu, începând din 2008, compania producătoare a dispozitivului IQOS a investit 4,5 miliarde de dolari în dezvoltarea produselor heat-not-burn (incluziv IQOS). Astfel, dispozitivul încălzește tutunul până când acesta este suficient de cald încât să producă aerosoli, fără să emită și toxinele care se produc odată cu arderea tutunului.

Viitorul consumatorilor adulți de tutun se bazează pe alternativele pe care azi le privim ca pe o noutate. Așadar, aceste tehnologii care permit încălzirea tutunului sunt o alegere mai bună atât pentru fumători, cât și pentru cei din jurul lor, care vor aprecia că fumul nu mai este o problemă și nu le mai pătrunde în țesătura hainelor.

Consumatorii tehnologiei heat-not-burn sunt în creștere

Deși poate părea o viziune ambițioasă a producătorilor de astfel de dispozitive, unul dintre ei fiind Philip Morris, producătorul IQOS, succesul de care se bucură la nivel mondial le dă încredere că viitorul va fi unul fără fum.

Pe măsură ce consumatorii de tutun sunt în creștere, numărul de fumători ai țigărilor obișnuite sunt în scădere pe piața europeană și în America de Nord. The World Health Organization estimează că până în 2025 vor exista 1 miliard de fumători la nivel mondial, dintre care 60% doar pe continentul asiatic.

Având în vedere creșterea anunțată până în 2025, este de datoria companiilor producătoare de tutun să inoveze în această zonă și să ofere dispozitive fără fum, care să protejeze utilizatorul și să se integreze perfect în stilul său de viață.

O strategie pe termen lung

Un viitor fără fum se contruiește în timp – aceasta este strategia producătorilor de dispozitive heat-not-burn. Așadar, cercetările și îmbunătățirea produselor existente pe piața vor continua și în următorii ani, din dorința de a le oferi consumatorilor o experiență unică, de care să se bucure fără riscul pe care îl presupune arderea tutunului.

Piața globală a produselor heat-not-burn este în creștere, iar în viitorul apropiat este proiectată să genereze încasări de peste 21 de miliare de dolari până în 2023. Experiența consumatorilor de dispozitive heat-not-burn este superioară, pentru că oferă gustul autentic de tutun. În plus, popularitatea lor continuă să crească în Japonia, Coreea de Sud, Germania, Italia, România, Israel, Rusia, Elveția, Marea Britanie, Portugalia, Polonia, Spania, Danemarca, Franța, Africa de Sud sau în țări din America de Sud.

Având în vedere preferința generală a consumatorilor pentru dispozitivele heat-not-burn, corelată cu tendința mondială de scădere a pieței de țigări clasice, putem spera la un viitor fără fum, ca alternativă firească pentru timpurile pe care le trăim, în care folosim tehnologia pentru o viață mai bună.

Sursa foto: Shutterstock