PARERI SI EXPERIENTE

Cu IQOS la festival: fără scrum și fără fum în primul rând la concert

articol updatat:

Niciodată nu mi-a plăcut mirosul de fum impregnat în păr și în haine după o noapte de club sau după o simplă ieșire în oraș cu ceilalți prieteni fumători pe care îi am. Cu toate acestea, mereu am considerat că este un sacrificiu mic pe care îl fac pentru a mă putea bucura de experiența oferită de tutun. Pe atunci, însă, nu credeam că va veni momentul în care voi putea fuma fără să am grija scrumului sau fără să mă întorc acasă mirosind puternic a tutun. Dar tehnologia IQOS m-a luat prin surprindere și mi-a dovedit că da, pot fuma fără să îi deranjez pe alții și, mai ales, fără să îmi duhnească părul, hainele și pielea a fum. 

Cum am făcut cunoștință cu IQOS

De mult plănuiam să merg cu prietenii mei la un festival mare de muzică, dar în fiecare an apăreau diverse obstacole: fie nu mai găseam bilete, fie unul dintre noi nu putea să își ia concediu, fie nu aveam bani suficienți. Anul acesta, însă, era ultima șansă să putem merge toți la un astfel de festival deoarece câțiva dintre noi urmează să plece în străinătate în perioada următoare. Așa că ne-am organizat din timp, am făcut economii, ne-am cumpărat bilete, ne-am găsit cazare, ne-am luat concediile cu 3 luni înainte. De această dată, am fost pregătiți.

În grupul nostru se află și fumători, și nefumători, dar cei din urmă se află în minoritate și nu erau prea încântați că vor trebui să ne suporte fumul constant câteva zile întregi. 

Dar am văzut că, de la o vreme, unul dintre noi, Andrei, nu mai miroase absolut deloc a fum. În plus, el era cel care niciodată nu avea brichetă la el și mereu cerea cuiva să îi împrumute una pentru a-și putea aprinde țigara. În ultimul timp, însă, Andrei nu mai cerea brichete de la nimeni. Când a fost întrebat dacă s-a lăsat de fumat, a început să râdă și a scos din buzunar ceva ce semăna cu un stilou, un obiect pe care am văzut că îl avea mereu la el.

Practic, acel „stilou” ne-a schimbat viața și mie, și celorlalți din grup pentru că era vorba despre dispozitivul IQOS, ce îți permite să te bucuri de experiența fumatului fără a arde tutunul, ci doar prin încălzirea acestuia la o temperatură ridicată, de 350°C. Acest lucru permite eliberarea în totalitate a aromei autentice de tutun, de care nu te poți bucura atunci când fumezi o țigară obișnuită, ce arde tutunul. Dispozitivul funcționează cu rezerve HEETS, care arată asemănător cu țigările, dar de dimensiuni mai mici. În acestea se află tutun de înaltă calitate și le găsești sub diverse sortimente, în funcție de preferințe: Bronze, Sienna, Amber și altele, fiecare cu o aromă specifică. 

Andrei ne-a spus că, după ce a folosit pentru prima dată dispozitivul IQOS, nu a mai vrut să audă de țigările obișnuite. Ca să scap de mirosul de fum pe care îl simțeam aproape mereu, i-am spus că vreau și eu să încerc și nu am fost singura. A doua zi, toți fumătorii din grup aveau câte un IQOS. Ca să nu trișeze niciunul dintre noi, am stabilit că vom pleca la festival doar cu IQOS și cu rezerve HEETS, fără urmă de brichete sau de țigări prin bagaj.

Primul festival de muzică, prima experiență IQOS

Așa că vara din acest an a venit pentru mine cu două premiere: am participat pentru prima dată la un festival mare de muzică și am trăit pentru prima dată experienta IQOS. Cert este că, de când am folosit pentru prima dată dispozitivul, nu m-am mai despărțit de el, iar experiența festivalului m-a făcut să mă întreb cum am rezistat atâția ani fără un „stilou” în buzunar. 

Știi momentul ăla când trebuie să suporți fumul și mirosul altora din jur care fumează, deși nu îți place acest lucru? Nefumătorii poate nu cred, dar, chiar și pentru un fumător, mirosul care provine de la țigările altora poate fi deranjant. Festivalul de muzică a fost prima ocazie la care nimeni nu a fost deranjat de fum, nici fumător, nici nefumător, și nimeni nu s-a întors acasă plângându-se că hainele miros a tutun. În plus, cei din jurul nostru nu s-au arătat deranjați de miros pentru că cel produs de rezervele HEETS, chiar dacă este specific, este mai puțin deranjant și persistent față de cel al țigărilor clasice.

Bineînțeles că vrei să ajungi în primul rând atunci când mergi la un concert, ca să vezi cât mai de aproape artiștii preferați. Lucru pe care desigur că l-am făcut și noi. Strecurându-ne printre oameni, am ajuns, cu greu, chiar în fața scenei, unde aglomerația era la cel mai înalt nivel posibil. Abia aveai loc să te miști, așa că a fost o mare bucurie pentru noi să nu mai trebuiască să scrumăm periodic. 

Am rămas la IQOS după festival?

Înțelegerea din gașcă a fost că nimeni nu fumează țigări clasice pe durata festivalului și, când ne întoarcem acasă, își spune fiecare părerea despre noua tehnologie care te ajută să te bucuri de aroma tutunului fără fum și fără scrum. Andrei a pariat că toți sau aproape toți dintre cei care au încercat IQOS vor continua să îl folosească, dar, desigur, nimeni nu l-a crezut. S-a dovedit, însă, că a avut dreptate. 

Mi-am dat seama că mă pot bucura de gustul tutunului fără să îi deranjez pe cei din jur cu fum, fără să fie nevoie să am în permanență o scrumieră lângă mine și, mai ales, fără să inhalez o cantitate atât de mare de substanțe nocive precum cea pe care o conține fumul. Primul lucru pe care l-am făcut când m-am întors acasă a fost să mă aprovizionez cu rezerve HEETS. Preferatele mele sunt cele Blue, care au o aromă îndrăzneață și răcoritoare de mentol, dar celelalte 6 sortimente diferite disponibile satisfac orice nevoie, indiferent de preferințele pe care le ai.

Am rămas la IQOS după festival? Da, am rămas, iar acum nici mâinile mele și nici părul nu mai miros a tutun. În plus, nu îmi mai cere nimeni să am grijă cum țin țigara ca să nu se ducă fumul în direcția unei anumite persoane și nu trebuie să îmi mai fac griji că se apropie sezonul rece și că va trebui să rabd în frig minute bune pentru a-mi fuma țigara. Cu IQOS, am mai mult timp pe care îl pot folosi ca să fiu alături de prieteni și rude, iar persoanele nefumătoare cu care îmi petrec timpul nu se mai simt incomodate de plăcerea mea de a simți gustul de tutun autentic. 

Sursă foto: shutterstock.com