Despre Noi

Despre @ heat-not-burn.ro

„Băiatu’, ai o țigară?”
A trecut ceva vreme de când am auzit ultima oară întrebarea de mai sus – nu pentru că nu mai fumez, ci pentru că folosesc un dispozitiv pe care nu toți fumătorii îl înțeleg – un motiv bun să mă ocolească. E normal – înainte de a fi blamate, alternativele la fumat trebuie înțelese.

Ei bine, aici intervine heat-not-burn.ro: este un site în care veți găsi noutăți și informații despre dispozitivele alternative la țigara clasică, împreună cu părerile și experiențele noastre. Totul, până la studii clinice medicale – cu astea nu ne ocupăm.

Iată, în câteva cuvinte, răspunsurile la întrebările „cine suntem”, „ce facem” și „de ce”.


1. Cine suntem?

Pe scurt, suntem un grup de oameni pe care i-a adus la un loc pasiunea pentru un obicei controversat, dar care are suficienți aderenți – unii sunt conștienți de implicațiile lui, alții nu sunt. Unii vor să se lase, pe alții nu-i interesează.

Tocmai faptul că avem puncte de vedere atât de diferite ne-a făcut să ne punem mințile la contribuție și să venim cu ideea acestui site: nevoia de a ne informa ne-a oferit acces la o cantitate impresionantă de date și informații și trebuia să le scoatem în evidență cumva.

Iar faptul că suntem mereu în căutarea unor experiențe cât mai plăcute – în limitele legale – și a dispozitivului perfect pentru fumători ne-a oferit scuza perfectă pentru a testa și a povesti și altora despre noi și noi alternative la fumat.


2. Ce facem?

Cu filtru sau fără filtru, rulate sau cumpărate, scurte, lungi sau slim, țigările clasice nu mai sunt de ceva vreme singura opțiune pe care noi, fumătorii, o avem la dispoziție. Că ne place sau nu, în aceeași categorie au fost băgate și țigările electronice, și dispozitivele heat-not-burn, și țigările obișnuite.

Cu toate astea, există diferențe majore între ele. Vrem sau nu, alternativele la fumat câștigă teren și, pentru că informațiile existente sunt mai întotdeauna de o parte sau alta a baricadei, ne-am propus să le punem cap la cap și să privim cât mai echilibrat acest obicei. Vedem totul prin prisma tehnologiei, căutăm cele mai noi date și punem în balanță atât avantajele, cât și dezavantajele pe care le aduce fiecare alternativă în parte.

Trebuie subliniat un singur lucru: chiar dacă încercăm să fim cât mai obiectivi, nu ne va ieși întotdeauna. Nici nu e posibil, nici nu ne dorim să facem asta. De ce? Pentru că sunt opiniile, părerile și experiențele noastre personale, așa că subiectivismul va fi prezent în aproape toate articolele. Nu suntem specialiști, dar spunem lucrurilor pe nume.


3. De ce heat-not-burn.ro?

Principalul motiv pentru care am ales acest nume pentru site-ul nostru a fost faptul că am ajuns la concluzia că dispozitivele heat-not-burn sunt cele mai apropiate de noțiunea de fumat, așa cum îl înțelegem noi.

Și, chiar dacă există controverse majore legate de efectele heat-not-burn, considerăm că această tehnologie e calea de mijloc între țigările clasice și vaping. Cum spuneam și mai sus, echilibrul este important.

Un lucru mai trebuie notat: nu există alternativă sănătoasă la fumat – toate tipurile, dispozitivele și gadgeturile existente în acest moment pe piață afectează într-un fel sau altul sănătatea – depinde doar de noi cât fumăm, ce fumăm și, mai ales, cât de mult vrem să renunțăm la acest obicei.

Foto: Shutterstock