SFATURI UTILE

Dispozitivul GLO – cele mai frecvente defecțiuni și soluții pentru ele

articol updatat:

GLO este unul dintre dispozitivele de tip heat not burn, care încălzește tutunul, nu îl arde, și care îți oferă aceeași experiență a fumatului, dar fără scrum și cu mai puțin miros de tutun.

Dispozitivul este ușor de folosit și intuitiv, fiind format doar dintr-o singură bucată, așa că poți fuma rapid, fără să te mai complici cu alte accesorii. Însă, pe cât de ușor este de folosit, pot să apară și probleme din cauza folosirii îndelungate sau, în unele cazuri, dacă nu îl folosești în mod corect.

Așa că în cele ce urmează o să afli ce trebuie să faci atunci când dispozitivul GLO nu mai funcționează cum trebuie și cum recunoști primele semne ale unei defecțiuni.

Care sunt cele mai frecvente defecțiuni și ce soluții ai

Problemele dispozitivului GLO sunt anunțate de obicei prin semnalele luminoase, însă există diferite tipuri de defecțiuni care pot varia de la tutunul care nu se încălzește și până la problemele cu încărcarea dispozitivului.

Luminile pâlpâie în același timp

 • Acest lucru se poate întâmpla din cauză că bateria dispozitivului este supraîncălzită (trebuie să pui dispozitivul într-un loc răcoros) sau este sub temperatura minimă (trebuie să pui dispozitivul într-un loc cald). Așteaptă până când dispozitivul GLO ajunge la temperatura optimă înainte să îl folosești.
 • Dispozitivul are bateria descărcată. Poți să verifici nivelul de încărcare a bateriei apăsând butonul lateral.

Luminile se aprind alternativ

 • Dispozitivul trebuie să se răcească. Așteaptă 20 sau 90 de secunde înainte să aprinzi din nou dispozitivul GLO. În cazul în care dispozitivul se încălzește neobișnuit de mult în timp ce îl folosești, ar trebui să nu îl mai folosești și să contactezi Centrul de Asistență Clienți GLO (0800 0800 44).

O singură lumină pâlpâie

 • În acest caz este posibil ca dispozitivul să aibă o problemă mai serioasă. Citește ghidul de utilizare, iar dacă nu reușești să rezolvi problema, contactează Centrul de Asistență Clienți GLO.

Dispozitivul nu mai vibrează

Funcția de vibrare este setată automat din fabricație. În cazul în care dispozitivul nu mai vibrează, poți parcurge următorii pași:

 • Ține apăsat butonul dispozitivului pentru 10 secunde. Odată ce acesta vibrează scurt, ia degetul de pe buton și apasă repede din nou ca să activezi funcția de vibrare. Tot procesul ar trebui să fie făcut în cel mult cinci secunde de la prima vibrație scurtă.

În cazul în care vrei să dezactivezi funcția de vibrare, trebuie să ții apăsat butonul dispozitivului pentru 10 secunde. După trei secunde acesta va vibra scurt. Ține butonul apăsat în continuare. După ce dispozitivul va vibra scurt de două ori, ia degetul de pe buton și apasă din nou. Tot procesul ar trebui să fie făcut în cel mult cinci secunde de la prima vibrație scurtă.

Dispozitivul nu se încarcă

În cazul în care bateria dispozitivului nu se încarcă, poți parcurge următorii pași:

 • Asigură-te că este conectat corect cablul USB la dispozitiv și în priză.
 • Lumina din sfertul drept superior al LED-ului ar trebui să se aprindă, ceea ce înseamnă că dispozitivul se încarcă.
 • Dacă nu se încarcă, poți încerca să folosești un cablu pentru încărcare, însă ai grijă să fie de 1.8-2.0 A.

Cauzele pentru care dispozitivul nu se încarcă pot fi următoarele:

 • Dispozitivul GLO este supraîncălzit – pune dispozitivul într-un loc mai rece și așteaptă să se răcească.
 • Temperatura bateriei este sub temperatura recomandată pentru funcționare – caz în care trebuie să pui dispozitivul într-un loc cald și să aștepți să se încălzească.

Dispozitivul GLO de încălzire a tutunului nu se încălzește

Cauzele pot fi:

 • Bateria este descărcată – verifică starea bateriei prin apăsarea butonului de comandă. Încarcă bateria dacă este necesar.
 • Dispozitivul este supraîncălzit – pune dispozitivul într-un loc rece și așteaptă să se răcească.
 • Temperatura bateriei este sub temperatura recomandată pentru funcționare – caz în care trebuie să pui dispozitivul într-un loc cald și să aștepți să se încălzească.

Țin cont că o nouă sesiune este pornită imediat după ce sesiunea anterioară a fost oprită în mod abrupt. Lasă dispozitivul GLO de încălzire a tutunului să se răcească pentru aproximativ 90 de secunde înainte să începi altă sesiune.

În cazul în care această problemă persistă, e recomandat să returnezi dispozitivul producătorului.

Cum cureți dispozitivul GLO pentru funcționare optimă

Înainte să cureți dispozitivul, lasă-l să se răcească pentru cel puțin cinci minute. Deschide clapeta din partea de sus și fanta de curățare. Curăță interiorul camerei de încălzire cu ajutorul periei de curățare. E recomandat să cureți ambele capete ale dispozitivului.

Ca să previi apariția problemelor și pentru ca dispozitivul să funcționeze optim cât mai mult timp, e bine să îl cureți după fiecare 20 de sesiuni.

După ce ai curățat dispozitivul, trebuie să cureți și peria sub jetul de la robinet. Asigură-te că peria e uscată înainte să o folosești.

Cum folosești corect dispozitivele GLO

Ca să eviți apariția problemelor, este necesar să folosești dispozitivul GLO în mod corect. Pentru început, e bine să știi că acesta funcționează doar cu produse NEO Stik (neostick), nu cu țigarete clasice.

Deschide clapeta din partea de sus a dispozitivului GLO de încălzire și introdu un neostik răsucind ușor până când dunga colorată de pe filtru nu se mai vede.

Ține apăsat butonul de comandă timp de trei secunde pentru a porni procesul de încălzire a tutunului. După trei secunde dispozitivul va vibra ușor, iar asta înseamnă că poți lua degetul de pe buton.

După 40 de secunde se vor aprinde toate luminile dispozitivului și acesta va vibra ușor, ceea ce indică faptul că te poți bucura de sesiunea de fumat. Fiecare sesiune durează aproximativ trei minute.

Înainte cu 20 de secunde de finalul sesiunii, trei din cele patru lumini se vor stinge, ca să știi că sesiunea e aproape de finalizare. Sesiunea este încheiată cu o ușoară vibrație. Dispozitivul de încălzire se va opri apoi automat.

Dacă vrei să oprești sesiunea înainte de finalizare, trebuie doar să ții apăsat butonul de comandă pentru trei secunde. Dispozitivul va vibra ușor înainte să se închidă. Ține cont că, dacă întrerupi o sesiune, neostikul nu va fi consumat în întregime și nici nu mai poți să îl folosești, ci trebuie să îl înlocuiești cu altul nou la următoarea sesiune.

Surse foto: Shutterstock, glo.ro