SFATURI UTILE

Dispozitivul LOGIC – Cele mai frecvente defecțiuni și ce să faci în astfel de situații

articol updatat:

Tutunul a crescut sălbatic, în Americi, aproape 8.000 de ani. A fost nevoie de 6.000 de ani, pentru ca omul să descopere planta și ca ea să fie cultivată și folosită în ceremoniile culturale și religioase. Europenilor le-a luat și mai mult timp. Abia în 1531, Cristofor Columb aduce pentru prima dată tutun pe bătrânul continent, pentru ca începând cu 1700 să devină popular în toată lumea.

De atunci și până acum, producătorii de tutun au căutat soluții pentru a satisface nevoile consumatorilor, de la plăcerea aromei autentice a tutunului, până la dorința de a avea alternative la țigaretele clasice. Din această ultimă nevoie, au apărut țigaretele electronice.

Deși primele referințe despre țigaretele electronice datează din anii ‘30 și un dispozitiv electronic-prototip a fost patentat în 1963, abia 2003 este considerat anul în care a fost inventată țigareta electronică. Primele modele au început să fie comercializate un an mai târziu, în China și SUA. În 2006, au ajuns și în Europa, iar în România, în 2011.

 • Ce este dispozitivul LOGIC și cum funcționează
 • Ce defecțiuni pot să apară și ce soluții ai pentru ele
 • Garanția dispozitivului LOGIC
 • Cum cureți dispozitivul LOGIC
 • Cum folosești corect dispozitivul LOGIC

Pe piață, există mai multe tipuri de țigarete electronice: cele care seamănă cu forma țigărilor clasice, cele de unică folosință și țigaretele care au sisteme cu rezervor închis, numit closed-tank, sau deschis, numit open-tank. În cele ce urmează, afli ce este și cum funcționează dispozitivul LOGIC, ce înseamnă vapingul, care sunt cele mai frecvente defecțiuni ale dispozitivului Logic și ce soluții ai ca să le rezolvi.

Ce este dispozitivul LOGIC și cum funcționează

Dispozitivul LOGIC este o țigaretă electronică ce are un sistem de rezervor închis. Deși folosește tehnologia heat-not-burn, adică încălzește tutunul, în loc să îl ardă, Logic este diferit de alte dispozitive de acest tip care sunt adesea confundate cu țigaretele electronice. Principalele deosebiri între Logic și alte dispozitive de tip heat-not-burn, cum sunt IQOS sau GLO, este că atunci când folosești Logic vapezi, nu pufăi, și folosești capsule cu nicotină (care e dispersată), nu tutun măcinat (compact).

Cum funcționează dispozitivul LOGIC

Dispozitivul LOGIC este foarte ușor de folosit. Practic, nu ai nevoie decât de un USB și de capsule cu lichid cu nicotină.

Încărcarea – Dispozitivul LOGIC funcționează cu baterie de tip Litiu-Ion de 4,2 volți. Prin urmare, înainte să-l folosești, el trebuie încărcat. Îți dai seama că bateria trebuie reîncărcată, în momentul în care observi că Led-ul pâlpâie de 10 ori. Conectezi dispozitivul la USB și, dacă vrei o încărcare completă, atunci aștepți 74 de minute sau te uiți la Led. Dacă acesta este de culoare albă, atunci bateria este încărcată. În funcție de cât de mult vapezi și de modul în care încarci bateria, aceasta durează o zi sau mai puțin până trebuie să o reîncarci. Odată bateria încărcată, Logic permite aproximativ 210 inhalări. Dacă nu folosești dispozitivul, bateria se oprește automat. De asemenea, nu folosi țigareta electronică în timpul încărcării bateriei.

Lumina LED – Lumina LED arată starea dispozitivului, astfel:

 • culoarea albă – în timp ce vapezi și atunci când bateria este încărcată complet;
 • clipește de 10 ori – bateria e descărcată;
 • se aprinde și se stinge intermitent, gradual – când încarci bateria;
 • se stinge complet – când dispozitivul este oprit sau închis.

Capsulele cu lichid cu nicotină – Apoi, ai nevoie de pachetele cu capsule cu lichid cu nicotină. Tot ce trebuie să faci este să scoți capacul de silicon al capsulei, să o introduci în dispozitiv și apoi să vapezi. În funcție de modul în care vapezi, o capsulă cu lichid cu nicotină poate dura în jur de 320 de inhalări. În momentul în care s-a golit capsula (poți verifica periodic nivelul lichidului din ea), nu o reumple, ci schimb-o cu alta nouă.

Aromele se pot schimba – Cum ai la dispoziție patru arome: tutun, mentol, mentă cu fructe de pădure și cireșe. Poate vrei să le încerci pe toate, înainte de a te hotărî care este mai plăcută pentru tine. Pentru a schimba aroma, scoți capsula folosită, îndepărtezi capacul celei noi și o introduci în dispozitiv.

Ce defecțiuni pot să apară și ce soluții ai pentru ele

Scurgeri de lichid cu nicotină

Dacă observi scurgeri de lichid la capsulele cu nicotină pe care trebuie să le introduci în dispozitivul Logic, atunci nu le folosi. Spală-te bine cu apă și săpun, dacă lichidul a intrat în contact cu pielea sau cu ochii, pentru că el poate provoca iritații. În cazul în care apare iritația, se extinde și nu dispare, atunci nu ezita să consulți un medic. În orice caz, indiferent ce neregulă constați, contactează serviciul Asistență Clienți, la numărul de telefon 0800 800 400, înainte de a returna capsulele. Apelul este gratuit și poți suna în intervalul 09:00 – 18:00, de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale).

Dispozitivul nu scoate vapori

Dacă dispozitivul nu scoate vapori ar putea fi mai multe cauze. În primul rând, verifică dacă nu cumva bateria trebuie încărcată. Dacă este încărcată, atunci încearcă o nouă încărcare sau schimbă capsula. Dacă ai încercat aceste două variante și tot nu funcționează, atunci este posibil ca bateria să nu mai fie bună și va trebui să o înlocuiești.

Bateria nu se mai încarcă

Dacă bateria nu se mai încarcă, gândește-te în primul rând cam de câte ori ai încărcat-o până la momentul în care ai constatat că nu mai merge. După 300 de încărcări, bateria trebuie schimbată.

Lumina intermitentă

După cum ai văzut, LED-ul dispozitivului LOGIC clipește de 10 ori atunci când este necesară reîncărcarea bateriei, iar în timpul încărcării, lumina LED se aprinde și se stinge intermitent, gradual. Dacă lumina este intermitentă în alte situații decât acestea două, atunci este posibil să trebuiască să schimbi bateria.

Dispozitivul se încălzește foarte tare

Dispozitivul Logic este posibil să se încălzească ușor, în timpul încărcării sau atunci când îl folosești în mod obișnuit. Dacă, însă, constați că se încinge, contactează Centrul de Asistență clienți, la numărul de telefon 0800 800 400. Apelul este gratuit și poți suna în intervalul 09:00 – 18:00, de luni până vineri (cu excepția sărbătorilor legale).

Garanția dispozitivului LOGIC

Dacă citești ghidul de utilizare a produsului și respecți instrucțiunile de acolo, dispozitivul LOGIC este garantat pentru 12 luni. Aceasta, dacă iei în calcul o încărcare completă a bateriei, în fiecare zi. Dacă, totuși, întâmpini probleme mai repede, atunci poți contacta telefonic comerciantul. În momentul în care faci o astfel de sesizare, nu uita că trebuie să ai la îndemână dovada de achiziție.

Cum cureți dispozitivul LOGIC

Dispozitivul Logic și capsulele cu lichid cu nicotină nu necesită mentenanță, dar e bine să ții cont, totuși, de câteva reguli, atunci când vrei să cureți țigareta electronică. Șterge părțile metalice ale dispozitivului și ale capsulelor pe care le folosești cu o cârpă moale și uscată. Este indicat să faci această operațiune întotdeauna, înainte de a vapa. Nu folosi niciodată apă sau alte substanțe pentru curățat. Pentru că sistemul heat-not-burn presupune o încălzire electrică a lichidului din capsule, este indicat ca dispozitivul să fie complet uscat înainte de utilizare. Prin urmare, șterge-l foarte bine.

Cum folosești corect dispozitivul LOGIC

În loc de concluzie, iată care ar fi câteva reguli pentru a folosi corect dispozitivul LOGIC și să te bucuri de experiența vapingului în siguranță:

Unde depozitezi și cum folosești componentele dispozitivului LOGIC

 • depozitează capsulele într-un spațiu curat și răcoros
 • nu reumple capsulele, ci schimbă-le atunci când se termină
 • capsulele sunt valabile 12 luni de la data fabricației
 • odată ce ai deschis o capsulă, utilizeaz-o în următoarele câteva zile
 • evită temperaturile extreme sau expunerea directă la soare a dispozitivului sau a capsulelor
 • nu lăsa dispozitivul sau capsulele la îndemâna copiilor
 • capsulele cu lichid cu nicotină sunt deșeuri electronice, prin urmare nu le arunca împreună cu deșeurile menajere
 • capsulele și alte componente dispensabile ale dispozitivului LOGIC trebuie duse la centrele de reciclare a echipamentelor electronice și electrice

Când nu e recomandată folosirea dispozitivului LOGIC

 • în timpul sarcinii
 • dacă ai afecțiuni cardiace, hipertensiune, diabet, hipertiroidism, ulcer, dacă iei medicamente pentru depresie sau astm, nu folosi dispozitivul LOGIC
 • în cazul în care riști, e bine să știi că țigareta electronică îți poate crește pulsul și tensiunea arterială. Alte riscuri: respirație îngreunată, pierderea echilibrului, paloare, greață, dureri abdominale, diaree, cefalee, vertij, tulburări de vedere și auz, stări de confuzie și slăbiciune, salivare crescută

Unde poți folosi dispozitivul LOGIC

 • nu există o regulă general valabilă referitoare la locurile în care poți folosi dispozitivul LOGIC
 • înainte de a vapa, trebuie să te informezi, ca să fii sigur că ai voie sau nu
 • vapingul este strict interzis, prin lege, în mijloacele de transport în comun
 • cele mai multe aeroporturi și linii aeriene interzic vapingul
 • companiile, proprietari ai spațiilor publice au propriile reguli
 • chiar dacă ți se permite vapatul, ține cont de persoanele din jurul tău, pentru că nu toată lumea vrea să inhaleze vaporii care ție îți fac atât de multă plăcere

Sursa foto: Shutterstock, logicvapes.ro, logicvapes.co.uk