TESTE SI COMPARATII

GLO vs LOGIC – tot ce trebuie să știi despre aceste dispozitive

articol updatat:

Față de acum câțiva ani există mult mai multe dispozitive de tip heat-not-burn, care încălzesc tutunul fără să îl ardă, la fel și tipuri de țigări electronice. Este un semn că oamenii devin din ce în ce mai deschiși în fața acestui nou concept, încercând să găsească alternative țigărilor clasice. În acest articol vorbim despre două dintre aceste dispozitive:

Ce este GLO
Ce este LOGIC
Care sunt asemănările dintre GLO și LOGIC
Care sunt deosebirile dintre GLO și LOGIC

Ce este GLO

Lansat în România în 2017, produsul GLO se înscrie lejer pe lista dispozitivelor heat-not-burn, care încălzesc tutunul fără să îl ardă. Folosind o temperatură de 240 de grade Celsius, prin sistemul său de funcționare, GLO eliberează vapori de tutun fără să îți impregneze hainele, părul sau pielea cu fum. 

Fără scrum și cu un mod intuitiv și simplu de folosire, dispozitivul GLO oferă adulților posibilitatea de a înlocui țigările clasice cu o soluție mai practică. Având un design elegant, dimensiuni mai mici decât un pachet de țigări și creat dintr-un material rezistent, GLO funcționează pe baza unor rezerve de tutun numite Kent Neostiks. Tutunul din aceste Neostiks este diferit față de tutunul din țigările clasice și combină mai multe arome. 

Modul de funcționare este destul de simplu: introduci Neostikul în locul special creat pentru acesta, ții apăsat trei secunde pe butonul din mijlocul dispozitivului, iar apoi GLO va vibra ușor, semn că în 40 de secunde tutunul va fi încălzit și vei putea fuma. Avantajul GLO este că vine dotat cu o baterie care, încărcată complet, poate rezista până la 30 de Neostiks cu tutun. 

Ce este LOGIC

Schimbăm un pic registrul dispozitivelor care încălzesc tutunul fără să-l ardă, prezentând una dintre țigările electronice existente pe piața din România: dispozitivul LOGIC. Acest produs este o alternativă a țigărilor clasice deoarece el nu arde tutunul, ci încălzește un lichid special, care conține nicotină, propilen glicol, glicerină și arome și îl transformă în vaporii pe care îi inhalezi.

Modul de funcționare este destul de simplu: trebuie doar să introduci capsula cu nicotină în dispozitiv ca să vapezi. Pentru a funcționa, LOGIC dispune de o baterie tip Litiu-Ion, care, după mai multe folosiri, se încarcă cu ajutorului unui USB în aproximativ 74 de minute.

Bateriile au fost concepute să dureze aproximativ o zi între încărcări, însă asta depinde și de cât de des și de mult vapezi. 

Care sunt asemănările dintre GLO și LOGIC

Chiar dacă modul de funcționare este diferit la cele două dispozitive, atât GLO, cât și LOGIC sunt un înlocuitor eficient al țigării clasice. Principalul lor avantaj este că nu eliberează fum, nu ard tutunul așa cum se întâmplă în cazul țigărilor clasice, nu lasă scrum și nici miros neplăcut pe haine, păr, piele, mâini. 

Din acest motiv, ambele dispozitive pot fi folosite în unele localuri închise și spații publice în care este interzis să fumezi țigări clasice. Trebuie doar să fii atent la localurile care pot avea diferite reguli specifice cu privire la aceste tipuri de dispozitive. 

O altă asemănare în ceea ce privește GLO și LOGIC constă în numărul de arome pe care le oferă. Atât Kent Neostiks, cât și capsulele cu lichid de la LOGIC sunt disponibile în șapte arome diferite. 

Care sunt deosebirile dintre GLO și LOGIC

Citind informațiile anterioare probabil ai observat deja câteva aspecte ce diferă la cele două dispozitive, de exemplu: 

  • În prezent, există două tipuri de dispozitive pentru vapat destinate consumatorilor: țigaretele electronice și produsele cu vapori de tutun. Dispozitivul GLO face parte din a doua categorie, în timp ce LOGIC este în prima categorie; 
  • Dispozitivele GLO folosesc rezerve cu tutun adevărat, numite Kent Neostiks, în timp ce LOGIC utilizează capsule cu lichid, care conțin nicotină;
  • Ambele dispozitive au în structura lor o baterie tip Litiu-Ion, însă doar cea de la LOGIC se încarcă cu ajutorul unui USB. GLO nu are dispozitive suplimentare de încărcare și are un singur buton pentru toate comenzile;
  • Spre deosebire de GLO, care încălzește tutunul aflat în Kent Neostiks, dispozitivul LOGIC încălzește un lichid cu nicotină. De aceea, GLO este un sistem care folosește tehnologia HeatControl™, în timp ce LOGIC este țigară electronică;  
  • GLO eliberează un aerosol care conține nicotină, iar LOGIC generează vapori de aer care sunt inhalați;
  • Designul celor două produse este total diferit. Dispozitivul LOGIC seamănă cu un stilou sau cu țigara, în timp ce GLO este dreptunghiular și este asemănător unei brichete; 
  • Prețul unui GLO Starter Kit este de 200 lei și conține device-ul împreună cu 10 pachete de Kent Neostiks, iar LOGIC Starter Kit este 95 lei și conține device-ul împreună cu două  pachete cu capsule cu lichid; 
  • De asemenea, cele două dispozitive au producători diferiți. British American Tobacco (BAT) este fondatorul GLO, iar LOGIC a fost lansat de Japan Tobacco International. 

Sursă foto: Shutterstock și https://heat-not-burn.ro